HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

ACISIZ BÜTÜN PORTAKAL REÇELİ TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Mıımmmm... En sevdiğim reçellerin başında gelir portakal reçeli . Ama bilirim ki herkes bu reçeli yapmayı göze alamaz. Ya ac...





Merhabalar.
Mıımmmm... En sevdiğim reçellerin başında gelir portakal reçeli. Ama bilirim ki herkes bu reçeli yapmayı göze alamaz. Ya acı olacağından korkar, ya zahmetli oluşundan. Oysa hem kolay, hem de çok lezzetli yapmak mümkündür. Yıllardır her yıl en az 10 kilo yaptığım bu reçelin tarifini deneye yanıla en mükemmel haline getirdiğimi söyleyebilirim. Tarifimi tam uygulayın. Sonucuna aşık olacaksınız. O kadar güzel oluyor...

Ben nasıl yapıldığını izleyerek daha iyi anlıyorum diyenler için buyrun uygulamalı videomu izleyin 👇👇👇



Kanalıma abone olursanız çok mutlu olurum.

Eğer şöyle en güzelinden yazılı da tarifi olsa iyi olurdu diyorsanız, hemen onu da ekliyorum.

PORTAKAL REÇELİ

MALZEMELER: 8 adet portakal 8 su bardağı su 8 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı limon tuzu ya da 1/2 limon suyu
NOT: KAÇ ADET PORTAKAL KULLANMAK İSTERSENİZ O ORANDA ŞEKER VE SU ORANINI ARTTIRABİLİRSİNİZ. 8 ADET PORTAKALA BAĞLI KALMANIZ GEREKMEZ.

YAPILIŞI:
Portakalların kabuklarını patates soyma bıçağı ya da rendeyle, beyaz yerine ulaşmayacak şekilde yüzeyinden soyun. Genişçe bir tencereye koyup üzerine bol su ekledikten sonra portakal kabukları yumuşayana kadar haşlayın.

Ama dikkat edin, kabuklar çatlamaya başlarsa hemen ocaktan alın ve çeşme altında soğuk sudan geçirip yine soğuk su dolu bir kapta soğumaya bırakın. Bu aşamada kabuklardaki acılık tamamen gidecektir.

Artık şerbeti ocağa koyabilirsiniz. Şeker ve suyu büyük tencereye koyup koyu bir şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Şurup pişerken bir yandan soğuyan portakalları istediğiniz şekillerde doğrayın. Çok ince doğrarsanız portakallarınız dağılır. Bir parmak kadar genişlikte tam daire, yarım daire ya da küp küp doğrayabilirsiniz.

Şurup kıvama gelince portakalları şuruba ekleyin ve tekrar kaynamasını bekleyin. Kaynar kaynamaz 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip orta ateşte reçel kıvamına gelene dek pişirin. Kıvam testi yapıp tamamdır artık dediğiniz aşamada limon tuzunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Soğutmadan kavanozlara koyun. Eğer yıllık reçel yapmıyorsanız soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Ama uzun zaman bekleyeceklerse sıcağı sıcağına kavanoz kapaklarını kapatıp ters çevirin, bu şekilde dokunmadan tamamen soğuyana kadar bekletin. Bu şekilde kapakları vakumlamış olur, reçelinizin uzun süre dayanmasını garanti etmiş olursunuz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.