HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

DAĞ ÇİLEĞİ REÇELİ TARİFİ (TRABZON USULÜ)-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Bu gün sizlere pek bilinmeyen ama bir kere tadına bakıldımı müdavimi olacağınız şahane bir reçel tarifi m var. Dağ çileği re...



Merhabalar. Bu gün sizlere pek bilinmeyen ama bir kere tadına bakıldımı müdavimi olacağınız şahane bir reçel tarifim var. Dağ çileği reçeli...  Yapılışını uygulamalı görmek istiyorsanız videomu izleyin derim.



İzledikten sonra kanalıma abone olmayı unutmazsanız çok mutlu olurum.

Yazılı tarif derseniz, buyrun o da burada.

DAĞ ÇİLEĞİ REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
Her bir bardak çilek için
-1 bardaktan 2 parmak fazla toz şeker -1/2 bardak su -1/2 limon suyu (çilek miktarı fazlaysa limon suyunu arttırabilirsiniz) -1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI Dağ çileği, Trabzon’da namı değer hanofter ya da hamofta… Müthiş kokusu ve farklı tadıyla enfes bir nimettir. Reçeli de aynı şekilde güçlü aromalıdır. Reçel hiç sevmeyenleri bile kendine aşık edecek lezzette reçeli olur. Hadi gelin tarife göz atalım.
Çilekleri akan su altında yıkayıp iyice süzdükten sonra bardakla ölçerek reçel yapacağınız tencereye koyun. Kaç bardak çilek koyduysanız yarısı kadar su ekleyin. Ocağa koyup harlı ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynayınca saat tutun, 5 dakika orta ateşte kaynatmaya devam edin.

Bu arada şekerinizi ölçün. Çilekleriniz için tuttuğunuz 5 dk lık süre dolunca şekeri ekleyin ve harlı ateşte tekrar kaynamasını bekleyin. Kaynayınca orta ısıya alıp saatinizi 20 dk ayarlayıp, tam 20 dk koyulaşması için pişirin.

Bu arada tereyağını ekleyip karıştırın. 20 dk süre bitince limon suyunu ekleyin ve 5 dk orta ısıda, 20 dk da düşük ısıda kıvam alması için kaynatmaya devam edin. Sonrasında ocaktan alıp sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğumaya bırakın.

Soğuduğunda kapağın vakumlandığından emin olun. Bu şekilde dışarıda uzun süre bozulmadan dayanır. Açtığınızda buzdolabında tutun. Dağ çileğinin asit oranı yüksektir. Sulanmaya ve erken bozulmaya eğilimlidir. Bu nedenle açtıktan sonra buzdolabında tutmakta fayda var.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.