HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

DÜŞÜK KALORİLİ ZEYTİNYAĞLI FASULYE TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Bu gün zeytinyağlı fasulyenin en leziz ve hafif tarifini paylaşıyorum. Diyetlerinizde baş tacı yapacağınız kadar hafif hem d...



Merhabalar. Bu gün zeytinyağlı fasulyenin en leziz ve hafif tarifini paylaşıyorum. Diyetlerinizde baş tacı yapacağınız kadar hafif hem de... Videom hemen altta 😉




Kanalıma abone olup bildirimleri açarsanız, yeni videolarımdan haberdar olursunuz ve de ayrıca beni çok mutlu edersiniz.

ZEYTİNYAĞLI FASULYE TARİFİ
MALZEMELER - 1 kg taze fasulye - 3-4 domates - 2 orta boy kuru soğan - 1-2 yeşil biber - 2 kaşık domates salçası (İsteyen bir kaşığını biber salçası olarak kullanabilir.) - 1 çay bardağı zeytinyağı (isteyen ay çiçek yağı da kullanabilir) - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 2 çay kaşığı pul biber (acı sevenler acı toz biber de kullanabilir) - 4 çay kaşığı tuz - Gerekirse az miktarda kaynamış su YAPILIŞI Önce fasulyeleri güzelce yıkayıp kılçıklarını ayıklayalım. Ardından bıçakla uzunlamasına ikiye bölelim. Sonrasında istediğimiz uzunlukta keselim. Direk yemek yapacağımız tencereye koyalım. Üzerine kabuğunu soyup küp küp kestiğimiz domatesleri dökelim. Biberin çekirdeklerini çıkarıp yine ince ince doğrayıp domateslerin üzerine koyalım. Soğanı da ince ve küp şeklinde doğrayıp ekledikten sonra, salça, şeker, tuz ve pul biberi ve yağımızı da koyup tenceremizin kapağını kapatalım.
Tencereyi ocağa koyup önce bir kaç dakika yüksek ısıda tutalım. Yağ cızırtısı gelmeye başlayınca ocağın ısısını orta ayara getirelim. Hiç kapak açmadan fasulyeler suyunu salıp bir miktar çekene dek düşüğe yakın orta ısıda kendi kendine pişmeye bırakalım. Fasulyelerin rengi tamamen dönüp piştiğinin işaretini verince kapağı açıp karıştıralım. Bir çatalla pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişmediyse tekrar kapağı kapatıp pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra eğer fasulye yeterince su bırakmamışsa azıcık kaynamış su ekleyip 5 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Çoğu zaman ocak ısısı doğru ayarlanmışsa fasulye yemeğine su eklemeye gerek kalmaz. Yemeğimizi ister sıcak ister soğuk arzu ettiğimiz şekilde servis edelim.

AFİYET OLSUN.

2 yorum

  1. Hem enfes tadı hem de çokça sağlıklı olması sebebiyle, en sevdiğim yemeklerdendir zeytinyağlı fasulye. Tarifi görünce nasıl da canım çekti :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınNisan 14, 2020

      Teşekkür ederim canım benim. Ben de çok severim şimdi olsaydı da yeseydik keşke 😍

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.