HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

EGE USULÜ TARHANA TARİFİ-MEŞHUR ACIPAYAM TARHANASI-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Bu günkü konumuz tarhana . Önemli meseledir tarhana yapımı. Kültürümüzün bir parçasıdır. Yapılışı özen ister, sabır ister....



Merhabalar. Bu günkü konumuz tarhana. Önemli meseledir tarhana yapımı. Kültürümüzün bir parçasıdır. Yapılışı özen ister, sabır ister.

Her yörede farklı yapılır ve her biri kendine has lezzettedir. Bana sorarsanız tarhananın şahı Denizli Acıpayam'da yapılanıdır. Orada bile köyden köye değişiklik gösterir lezzeti. Kimi suyundan der, kimi havasından... Ben annemden, ninemden öğrendiğimi sizlerle paylaşıcam. Bana göre en iyisi budur. Daha lezzetlisini henüz içmedim. Tarhana çorbası delisi biri olarak,  her yörenin tarhanasının tadına bakmış biri olarak söylüyorum bunu. Yabana atmayın.

Peki ben nasıl yapıyorum. Şu videomda 👇 detaylı uygulamalı anlattım. Üşenmeyin yapın. Sonrasında daha önce içtiğiniz tarhana çorbalarının aslında sadece imitasyon olduğunu düşüneceksiniz.




Kanalıma abone olup bildirimlere açarsanız beni çok mutlu edersiniz.

Yazılı tarif olmadan olur mu hiç? Bu gün yazılı tarif vermeyeceğim. Bunu izleyerek yapmalısınız. Görmelisiniz yani... Öyle okuyup kendi yorumunuzu katarak yaparsanız, yine farklı bir tat ortaya çıkar. O zaman şimdiden iyi seyirler 🥰

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.