HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

KAMKAT (KUMKUAT) REÇELİ TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

KAMKAT (KUMKUAT) REÇELİ TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM Merhabalar. Bizim evde yılda 60 kilo reçel tüketildiğinden her meyvenin reçelini yapmak f...

KAMKAT (KUMKUAT) REÇELİ TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Bizim evde yılda 60 kilo reçel tüketildiğinden her meyvenin reçelini yapmak farz oluyor. Bu durumda son yıllarda mutfaklarımıza girmeye başlayan kamkatta elbette nasibini alıyor.

Acı ve güçlü bir aroması olan bu C vitamini deposu meyvenin hem doğal halini, hem de reçel halini çok seviyorum. Değişik tatlardan hoşlanıyorsanız, bu reçeli denemelisiniz.

Her zamanki gibi videolu, uygulamalı bir tarif bu da... Buyrun, tüm aşamalarını izleyerek yapmanın keyfini çıkarın.



Kanalıma abone olursanız çok mutlu olurum.

Gelelim bu farklı ve çok güçlü aromalı reçelin yazılı tarifine.

KAMKAT (KUMKUAT REÇELİ) TARİFİ

MALZEMELER: 1 kg. kumkuat 700 gr toz şeker 700 gr su 3-4 karanfil 1 tatlı kaşığı tereyağı 1/2 limon suyu YAPILIŞI: Önce kamkatlar yıkanır. Bir tencereye bol su konup kamkatlar da eklenip haşlanır. Dikkat edin fazla pişirip kamkatları dağıtmayın. Sonrasında süzdürüp soğuk su dolu bir leğene koyun. Ki iyice acısı çıksın.

Tamamen soğuduklarından emin olunca isterseniz ikiye bölebilirsiniz. Ya da bütün olarak reçelini yapabilirsiniz. Bir tencereye şeker ve suyu koyup önce karıştırarak biraz şekerin erimesini sağlayın. Sonrasında ocağın altını açıp reçelin şerbetini pişirin.

Şerbet kıvamına gelince kamkatları içine ekleyin ve karanfillerle tereyağını da ekleyin. Karıştırıp kendi halinde reçel kıvamına gelene dek orta ısıda pişirin. Reçel kıvam almaya başlayınca içine limon suyu ekleyip 5 dk daha kaynatın. Sonrasında kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın.
PÜF NOKTASI: Kamkat reçeli çok hızlı kıvam alır. Dikkat edin fazla koyulaştırırsanız soğuyunca donar kalır. O yüzden sık sık kıvam kontrolü yapın.

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.