HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

KIZARMIŞ BİBER KONSERVESİ NASIL YAPILIR? VE 2 TARİF DAHA-VİDEOLU ANLATIM

Resim bile insanın iştahını kabartıyor... Biber kızartması tıpkı menemen gibi her öğünde soframızda görmek isteyeceğimiz yemeklerden. Ya...


Resim bile insanın iştahını kabartıyor... Biber kızartması tıpkı menemen gibi her öğünde soframızda görmek isteyeceğimiz yemeklerden. Yaz aylarında çıtır çıtır biberlerle, şöyle bol soslu yapıp yapıp yerken, kışı düşünerek dipfrize de atarız. Ama dipfrizde çok yer kapladığı için bir iki pişirimlik ancak koyabiliriz. Bu da kış aylarında canımız çektikçe sera biberlerine yöneltir bizi. Asla yaz aylarında yediklerimiz gibi olmaz elbette...

Ben bunun üzerine çok düşündüm. Nasıl kış aylarında da aynı lezzette biber kızartması yiyebiliriz? Buldum. Sonunda... Bu tarif tıpkı menemen tarifim gibi bana ait. Asla pişman olmayacaksınız. Aç-dök-ye tarifi bu. Üstelik videomda ayrıca 2 kışlık tarifi de bonusu... O zaman iyi seyirler.




Umarım kanalıma abone olup, bildirimleri açarsınız. Bu beni acayip mutlu eder 🥰

Biliyorum, tarif defterinize yazmak istiyorsunuz. O zaman gelsin yazılı tarifler... UYARIYORUM ŞİDDETLİ LEZZET İÇERİR!

DOMATES SOSLU KIZARMIŞ BİBER KONSERVESİ
Malzeme listesi vermeyeceğim. Malzemeyi kendi zevkinize ve yapacağınız miktara göre kendiniz belirleyebilirsiniz.
*Patlıcanlar alaca soyulup küp küp kesilip üzerine tuz serpilip güzelce karıştırılarak beklemeye alınır. Biberler çekirdeklerinden temizlenip dörde bölünür. Domateslerin kabuğu soyulup küp küp doğranır. Soğanlar yarım halka şeklinde ince ince doğranır. Sarmısak havanda ezilip ya da doğranıp hazır edilir.
*Tencereye sıvı yağ konup kızdırıldıktan sonra biberler içine atılıp karıştırılır ve kapağı kapatılarak ara ara da karıştırılarak kızartılır. Kızaran biberler alınıp, yağa soğanlar konur ve soğanların üzerine konservemize koyacağımız tuz tümden eklenir. Karıştırılıp kapağı kapatılarak ve ara ara karıştırılarak soğanlar karemelize olana dek kızartılır.

Patlıcanlar bol su altında yıkanıp hem tuzundan hem acısından arındırılır. İyice sıkılıp kızaran soğanlara eklenir ve kapak kapatılmadan ara ara karıştırılarak kızartılır. Kızaran patlıcan-soğan karışımının üzerine domatesler ve sarmısak eklenir. Kapak açık şekilde ara ara karıştırılarak pişirilir. Domatesler pişince acılı istenirse pul biber eklenip karıştırılır.

Başta kızartıp ayırdığımız biberler pişen karışıma eklenir. Bir kaç dakika daha pişirdikten sonra beklemeden sıcağıyla kavanozlara konur. Kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrilip 1 gün bekletilir. Ertesi gün vakumları kontrol edilip (kapakların içe çökük olması gerekir) kapalı bir dolapta muhafaza edilir.

Afiyet olsun.

KAHVALTILIK KURUTULMUŞ DOMATES
Domatesler bir tencereye konup üzerini örtecek kadar kaynar su eklenip ocağa konur ve kapağı kapatılır. 3 dakika sonra karıştırılıp çatalla yumuşayıp yumuşamadığı kontrol edilir. Fazla pişirmeyin yoksa dağılırlar. Direk ocaktan alınıp süzgeçten geçirilerek çeşme altında soğuyana kadar soğuk sudan geçirilir. İyice süzülüp iri parçalar bölünür ve genişçe bir kaba dökülür. Üzerine tuz, pul biber, nane, ezilmiş sarmısak, toz şeker (asiti kırmak için az miktarda), (isteğe bağlı renk biberi, kekik veya başka baharatlar da ilave edilebilir) ve sıvı yağ eklenip iyice karıştırılır. Büyükçe bir kavazona basa basa doldurulur. Sıvı yağ domateslerin üzerini 1 parmak kadar geçmelidir. En üste bir miktar nane serpilip kavanozun kapağı kapatılır. Hemen yemeye başlayabilirsiniz. 1 yıl boyunca buz dolabında bozulmadan durur. Bekledikçe lezzeti artar. Afiyet olsun.
ŞEFTALİ-NEKTARİN KONSERVESİ
Aslında tüm yumuşak meyveleri bu şekilde konserve ederek kışlık komposto, içecek, nektar ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Meyvelerin kabukları soyulup küp küp doğranır. (İsterseniz elma dilimi şeklinde de doğrayabilirsiniz) Bir tencereye konup üzerini geçecek kadar su eklenip kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca bir bardak toz şeker (meyvenizin miktarına göre ayarlayabilirsiniz) eklenip karıştırılır ve 4-5 dakika daha kaynatılır. Ocak kapatılıp beklemeden konserve kavanozlarına konup kapakları sıkıca kapatılır. Ters çevrilip vakumlanması için ertesi güne kadar bu şekilde bekletilir. Meyve konservelerinizi tüketeceğiniz zaman bir miktar su ve şeker ilave ederek kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.