HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

PRATİK BUZLUK MANTISI YAPIMI-VİDEOLU ANLATIM

Mantı ... En vazgeçemediklerimizden. Yapması bi alamet, yemesi beş dakka... Taze taze yapayım demek pek akıl kârı değil. Her seferinde yu...


Mantı... En vazgeçemediklerimizden. Yapması bi alamet, yemesi beş dakka... Taze taze yapayım demek pek akıl kârı değil. Her seferinde yufka açma, kapatma telaşı... Bu yüzden boş ver deyip marketlere koşuyoruz. Sonrada takur tukur soya kıymalı hazır mantıları, mantı niyetine yiyoruz.

Aslında imece usûlü konu komşu toplaşıp yapması çok zevkli bir yemektir. Hem muhabbet, hem lezzet... Bi başına geçtiniz mi, hooop... Kısa sürede bi dünya mantıyı yapıp bitirdiğinizi göreceksiniz. Sonra da poşetleyip dipfrize attınız mı gerisini düşünmeyin. Her canınız çektiğinde çıkarıp, kısa sürede, on numara beş yıldız mantılarınızı servis edeceksiniz.

Bu kadar laf yeter değil mi? Haydi izleyin videomu. Nasılda kolay olduğunu kendi gözlerinizle görün. 👇👇👇




Kanalıma abone olur, yorum yapar, bir de like butonuna basarsanız beni çok mutlu edersiniz. 

Ben izledim ama yazamadım. Yazılı tarifi yok mu diyorsanız 👇👇👇

PRATİK BUZLUK MANTISI TARİFİ

MALZEMELER: 3 su bardağı un 1 su bardağından az ılık su 1 yumurta Tuz
İÇ MALZEMELERİ Orta yağlı dana kıyma 1 kuru soğan Maydanoz Galeta unu Tuz, karabiber, kırmızı pul biber YAPILIŞI: Bir kaba yumurta kırılıp tuzu eklenir ve çırpılır. Su eklenip tekrar çırpıldıktan sonra un ilave edilir. Özlü ve sert bir hamur yapılır. Hamur 2-3 bezeye ayrılır. Bezeler bir tabağa konup üstü streç filmle kapatılıp buzdolabında dinlenmeye alınır. İç harcı için kıyma bir kaba alınıp rondodan çekilen soğan ve maydanoz kıymaya eklenir. Soğanın suyu süzülmeden konur. Tuz ve baharatlar eklendikten sonra soğanın suyunu çekecek, köfte harcı kıvamına gelecek kadar (ilk önce 1 yemek kaşığı koyarsınız, kıvam almazsa yine eklersiniz) galeta unu eklenip yoğrulur. Dinlenen hamur dolaptan alınır. Yufkadan biraz daha kalın bir şekilde açılır. İstediğiniz büyüklükte kareler halinde kesilip bükülür. Eğer tek başınıza yapacaksanız videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Kolay ve pratik bir yapılış şekli var. Onu özellikle paylaştım. Yapılan mantılar unlu tezgahta açıkta kurumaları için bekletilir. Eğer dipfrize koyacaksanız poşetlere konulup poşetlerde bir miktar hava kalacak şekilde düğümlenip buzluğa kaldırılır.

AFİYET OLSUN

2 yorum

  1. Bilgimsel BlogMayıs 24, 2020

    En sevdiklerimden biri...

    YanıtlaSil
  2. Becerikli KadınMayıs 24, 2020

    Benim de öyle 💖😍🥰😘

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.