HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

SÜPER KOLAY BEZE (KAYMAKLI) TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Bu gün gerçekten acayip leziz, çok kolay ve de olay bir tarifim var. Her zaman on numara tutar bu tarif. Hiç riski yoktur. V...



Merhabalar. Bu gün gerçekten acayip leziz, çok kolay ve de olay bir tarifim var. Her zaman on numara tutar bu tarif. Hiç riski yoktur. Ve yiyenleri şaşırtır. Beze yapıcaz. Hazırsanız videom da hazır.



Umarım kanalıma abone olarak beni mutlu edersiniz 🥰

Haydi şimdi de yazılı tarife geçelim.

KOLAY BEZE TARİFİ (İÇİ BOŞ-KAYMAKLI)

MALZEMELER: -3 yumurta akı -1 su bardağı toz şeker -1/2 limon suyu -2 pk vanilya -Renklendirmek isterseniz 2-3 kürdan ucu gıda boyası ya da hem renk, hem lezzet katması için 2-3 çay kaşığı oralet
YAPILIŞI: Önce fırını 100 dereceye ayarlayın. Tepsinize yağlı kağıt serin. Yumurta aklarını bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ve limon suyunu ekleyip benmari usulü (başka bir tencereye sıcak su koyun ve kaynama noktasına yakınken üzerine yumurtalı malzemenin bulunduğu tencereyi oturtun) beklemeden mikserin yüksek devriyle çırpmaya başlayın. İyice çırpın ve sert krem şanti kıvamına gelince içine vanilyaları koyun. Tekrar çırpın ve sıcak su dolu tencerenin üzerinden alın. Renklendirmek isterseniz kürdan ucuyla gıda boyası ekleyin. Tekrar çırpın. Gıda boyası yerine eğer oralet gibi toz içeceğiniz varsa hem lezzet vermek hem de renklendirmek için 2-3 çay kaşığı ekleyebilirsiniz. Bezenizin kreması hazır.

Ucuna dilediğiniz duyu taktığınız şanti torbasına koyun ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında boşluk olacak şekilde istediğiniz şekilde sıkın. Süslemek isterseniz dilediğiniz pasta süsüyle süsleme yapabilirsiniz. 100 derece ısınmış fırında tam 65 dakika pişirin. Fırından alıp soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırıp servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.










Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.