HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

YER YARILSA 2-BENİ DE ALIN! BENİ DE ALIN!!!

Bugün ikinci yer yarılsa hikayemi yazayım dedim. Direkt aklıma yeğenimin yaşadığı hadise geldi. Vardır bunda bi hikmet deyip yazıyorum. ...



Bugün ikinci yer yarılsa hikayemi yazayım dedim. Direkt aklıma yeğenimin yaşadığı hadise geldi. Vardır bunda bi hikmet deyip yazıyorum. Haydi bakalım, yaslanın arkanıza, salın kendinizi. Olay direk onun ağzından gelsin.

Denizli'nin Çınar'ı meşhurdur. İstanbul'un İstiklâl Caddesi, İzmir'in Kordonu neyse, Denizli'nin Çınar'ı odur. Benim orda çok popüler bir dükkanım var. Denizli'ye yolun düşerse, '.....' dükkanı nerde diye kime sorsan bilir.

O gün, her zamanki gibi makyajım on numara. Saçlarım fönlü, tırnaklarım ojeli... Ayaklarımda 10 cm topuklu ayakkabılarım. Her zamanki gibi havam yerinde. Gelen giden müşterilerle oyalanıyorum. Ama gözüm telefonda. Çünkü evimdeki küçük balkonumu, cam balkon yaptıracağım. Camcıyla anlaştım. Randevulaştık. Yanına ustalarını alacak, beni de alacaklar, eve gideceğiz. Ölçü alıp işe başlayacaklar. Aramalarını bekliyorum.

Beklediğim telefon geldi.

-Alooo. Filiz hanım ben cam balkon için görüştüğünüz Murteza. Ustalarla geldik. Dükkanın önündeyiz. Müsaitseniz gidelim, alalım ölçüleri.

-Aaa, evet. Müsaitim. Ben de sizden haber bekliyordum. 2 dakkaya geliyorum.

-Tamam. Bekliyoruz.

Hemen benim elemana:

-Ablam, çıkıyorum ben. Dükkan sana emanet. Fazla sürmez işim. Yarım saate dönerim.
Deyip aynaya koşuyorum. Hemen rujumu tazeliyorum. Aynada üst baş kontrolü yapıp kendimden memnun olunca dükkandan çıkıyorum. Hemen önümde bi kamyonet durmuş bekliyor. Arkasında kadınerkekli bir grup. Hepsi bana bakıyorlar. İçimden 'Allah Allah. Kadınlar da mı çalışıyomuş bu firmada. Ne tuhaf. Ne yapıyolar ki acaba...' diye geçiyorum. Bir yandan da arabaya yaklaşıyorum.

Ön tarafta şoför dikkatle bana bakıyor. Yanında iki adam... Onlar da bana bakıyorlar. Önce bi şaşırıyorum. Sonra jeton düşüyor. Kabalık etmemek için gülümseyerek:

-Tamam, ben kasaya binerim. Siz rahatsız olmayın.

Adamlar afallıyorlar. Ama duracak zaman değil. Trafik sıkışık. Arabanın arkasında bir dünya araç benim bineceğim kamyonetin hareket etmesini bekliyor. O yüzden arabanın kasasına doğru koşuyorum. Kasadaki adamlar, kadınlar tatlı tatlı sırıtıyorlar. Elimi uzatıyorum.

-Yardım eder misiniz?

Bön bön bakıyorlar. Ama elini uzatan olmuyor. İçimden 'salaklar, çok hevesliydim ben sizin elinizi tutmaya... Geri zekalılar' diye geçirirken, bir yandan da topuklu ayakkabılarla, nereye basıp ta kasaya çıksam diye bakınıyorum. Gözüme bir çıkıntı kestiriyorum. Elimi kasaya atıp, sıkıca tutunurken, ayağımı o çıkıntıya koymaya hazırlanıyorum. Bi anda araba hareket ediyor.

'Anaaa, şoför beni bindi sandı gidiyo len' diye panikliyorum. Sonra bir panikle arabanın arkasından koşturuyorum. Bir yandan da bağırıyorum:

-Heyyy! Şoför bey! Beni bıraktınız! Beni de alın!

Araba gitmeye devam ediyor. Şoför dikiz aynasından beni görüyor ama istifini bozmuyor. Kasadaki insan yığını kahkahalarla gülüyor. Ben kollarım havada, hem koşup hem kasayı yakalamaya çalışırken; bu kez onlara sesleniyorum.

-Ay beni unuttunuz. Beni de alın! Beni de alsanıza! Niye beni bıraktınız? Yaaaa beni de alın!

Gittikçe öfkeleniyorum. Ve bunlar olurken bir yandan içimde acayip bi duygu yükseliyor. Ama o an arabaya binmeliyim, o duyguya yoğunlaşamıyorum. Tek hedefim arabanın kasası...

-Ya bensiz nereye gidiyonuz? Şoförrrrr! Şiştttt! Alooooo! Beni alsanıza yaaaa!

Bi anda frene basılmış araba gibi zönk diye kalıyorum. Biri omuzumdan tutup beni durduruyor. Bi yandan omuz silkip, bi yandan

-Ya bırak beni araba kaçıyooo!


Sonra sesin elemandan gelmediğini fark ediyorum. Omzumdan tutan kişi

-Filiz hanım, Filiz hanım. Biz burdayız. Durun!

'Biz mi? Biz dediği kim ki? Araba kaçtı... Aaaa araba gitti... Beni almadılar. Biz kim ya? Ne oluyo len?'

Yavaşça arkamı dönüyorum. Karşımdaki adam bi yerden tanıdık geliyo. Ama adamın yüzü kendini zapt etmeye çalışmaktan yamulmuş. Zihnim açılmaya başlıyor. Bi anda adamı tanıyorum. Beklediğim camcı! 'Ne? Beklediğim camcı arkamda mı? O arabadakiler kim?'

Tekrar artık epey uzaklaşan araca bakıyorum. Bildiğin tütün ameleleri. 'Nası yani?' Gerçekten de tütün ameleleri...

Benim camcı kendi arabasını işaret ediyor. Arabanın önünde oturan adam yarılıyor gülmekten. Artık karşımdaki adam da gülüyor. Şöyle bi bakıyorum etrafıma... Uleynnnn herkes gülüyor.

Adam kahkahaların arasında:

-Bizim araba bu... diyebiliyor. Ben eşekten düşmüş gibi hissediyorum. Bi değişik oluyorum. Gıddıdı gıddıdı yürüyorum arabaya doğru. Güya bozuntuya vermiyorum.

-İyi hadi o zaman, gidelim madem...
Diyorum. Sonra bi anda her şey gözümde canlanıveriyor. Arabanın kasasına çıkmaya çalışırken amelelerin şaşkın bakışları, uzattığım elime tuhaf tuhaf bakmaları, topuklu ayakkabılarımla 'beni de alın' diye koşarken kahkahalarla gülmeleri... Dayanamıyorum. Ben de kopuyorum. Ama aslında yer yarılsa da...


YASAL UYARIBLOĞUMDAKİ TÜM HİKAYELER BECERİKLİ KADIN'IN -HATİCE ÖZTÜRK- NOTER ONAYLI ÇALIŞMASIDIR. BÖLÜMLERİN HERHANGİ BİR YERDE İZİNSİZ YAYINLANMASI, KOPYALANMASI, DAĞITILMASI, PAYLAŞILMASI VB DURUMLARDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR. 

LİNK PAYLAŞIMI YAPABİLİRSİNİZ. LİNK PAYLAŞIMLARINDA HERHANGİ BİR YASAL SORUN YOKTUR.









4 yorum

  1. Böyle yer yarılsa da içine girsek türden vakalar sanırım çoğumuzun zaman zaman başına geliyordur. Tabii o an her ne kadar kıpkırmızı bir utanç abidesi olarak hissetsek de, sonradan gülerek anımsadığımız hoş anılara dönüşüyor :) Keyifli bir içerikti vesselam. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınAralık 03, 2019

      Sormayın canım. Benim başıma çok gelir. Ama ailemde herkes aynı. Sanırım saf bi yanımız var 😅 Çok teşekkür ederim.

      Sil
  • Ay süper canım gülmekten öldüm.bende eşim diye yağmurlu bi günde kuaförden çıkarken yanlış arabaya binmiştim.ve 5 dakika aynada saçımı başımı düzelttim adamasa bir sürü şey söyledim.sonra adamın karısı da kuaförden çıktı kapıyı açtı o baba sen kimdin ben ben ina sen kimsin.eşimde arabayla önde arabaların rengide markasında aynı.hiç unutamam o günü sonradan hep birlikte baya bi gülmüştük.😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınNisan 09, 2020

      Oooo çok fena 😂 İnsan ne fena oluyo dimi... Tam o yanlış bi şeyler olduğunu farkettiği anda 😂 Sizin hikaye de çok komikmiş. Bazen iyi ki arada böyle tozuttuğumuz oluyo diyorum. Hatırladıkça gülüyoruz işte ne güzel 😅😅😅

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.