HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

ÇIĞLIK! TRAJİ KOMİK HİKAYE

O gün akşam alt kat komşum Zehra geldi. Hemen çay demledim, fırına bi kek attım. Bi yandan muhabbet ediyoruz. Sonra yan apartmandan a...



O gün akşam alt kat komşum Zehra geldi. Hemen çay demledim, fırına bi kek attım. Bi yandan muhabbet ediyoruz. Sonra yan apartmandan arkadaşım Gonca geldi. Gelirken o da bi şeyler getirmiş. Üç kız bi araya gelince anlatacaklar bitmez. Sohbet, muhabbet... Coştuk biz. 

Ben yavaştan ayaklandım. Kek pişti, çay da hazır. Tabakları çıkarıp başladım masayı donatmaya.. Zehra ayağa kalkıp:

-Hatice, bende bi şeyler yaptıydım. Onları alıp geleyim.

-Yaa, boş ver güzelim. Bunlar bize yeter de artar. 

Zehra ısrarlı:

-Yok, yok... Durursa bozulacaklar, getireyim, bitsinler. 

Pek marifetlidir kendisi. Yaptıkları yumy yumy...

-İyi hadi, topla ne varsa getir. Bize beleş yiicek bi şeyler olsun...

Kapıya yöneldi, gülerek:

-Sen iste güzelim, ben beleş yapar yapar getiririm. Bu arada kapıyı açık bırakıyom. Sakın kapatmayın. Karanlıkta önümü görmüyom kız... Şu lambanın derdi neyse yaptırın daaa... 

O kapıdan çıkarken arkasından seslendim:

-İnşallah bi gün o da olcek... Bana bak, dikkatli in haa! 

O sıralar bizim katta merdiven lambası yanmıyordu. Parasızlıktan nesi var diye baktıramadık bile.  Zifirinin de zifirisi bi karanlıkta inip çıkıyoruz merdivenleri. Epeydir arızalı. Bana gelen olduğunda bi alt ya da üst kata ulaşana dek daire kapısını ardına kadar açık tutuyoruz. Ki... Holün ışığıyla gittiği yere kadar gidebilsin diye. Ama alt kata 3 dönüşte iniyo merdiven. Durum böyle olunca holün ışığı 2. dönüşte nakavt oluyo... Sonrası zifiri karanlık.

Zehra'nın ayak sesleri merdivenden duyulmaya başladığında aklıma köpek geldi. Hani şu soğuktan korunmak için bizim apartmana sığınan köpek. Tamam tamam ondan bahsetmedim biliyorum. Garibim her akşam gelip bodruma inen merdivenlere yatıp uyuyo, sabah olunca kalkıp gidiyo. Kocaman, sarı renkli, uysal bi köpecik. Gonca'ya:

-Kız, şu köpek çıksa karşısına şimdi ne korkardı... 

-Gııız ne köpeği? 

Cevap vermeye kalmadan korkunç bi çığlık koptu. Ama nasıl bi çığlık. İtfaiye sireni gibi, aralıksız... Nefes molası yok... 

-Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-Allah bismillah. La ne oluüyy? 

deyip fırladım kapıya. Gonca'da arkamdan. Kapıdan bağırıyoruz zifiri karanlığa doğru:

-Zehraaaaa! Zehraaaaaaa! İyimisin?

Çığlık devam ediyoo. Öyle bi çığlık ki ortalık yıkılıyo. Aklıma ilk gelen köpek ama köpek sesi de yok. Çığlıktan başka hiç bir ses yok. Allah Allah köpek olsa illa ki bi ses çıkarır değil mi?

Acayip tırsıyoruz. Çığlık aralıksız devam ederken iç hesaplaşmaya girişiyorum. "İnsem mi ki? Ya köpek değilse? Ya biri saldırdıysa? Ya katilse? Ya hırsızsa? O zaman ben ne yapabilirim ki? İnmem lazım yaaaa... Ama korkuyom..."

Gonca'nın sesi düşüncelerimi bölüyo:

-Gız Hadiceee, ha bu gıza ne oldii? Ace biri mi saldırdi? Uyyy nenemm... Ne etsak ki?

-Bilmiyrım Gonca yaaa... Bu gada çığlık normal değil. Polisi mi arasak? Yaaa karanlık olmasa ben inerim de... Oyy, nenem la ilahe illallah. Allah'ım kötü bişee var kesin. La yitti Zeeraaa...

O sıra alt merdiven lambasının yandığını gördük. Bi cesaretlendik ama çığlık azalacak yerde iyice arttı. Aslında çığlık boyut değiştirdi desem daha doğru olur. Böyle sanki diyaframdan yukarıya pompalanıyo gibi bi gaydayla geliyo:

-Aaaııııaaaaaıııııııııaaaaaaaaaaaaaaaıııııııııııııııııaııııııııııaaaaaaaaıııııııııı!!!!!!

-Gız işik yandi bu halee daa bağırıyy. Allahum ne etsak yaaa. Çikti kızin caniii... Hadice çok fena korkayrim ben. Kimsa duymayi mi bu sesi? Kıııızzz! Zeeeraaaa!!!

-Zehraaaa!!!! Zehra bişey de daaaa!!!

Biz üstten bağırıyoruz, o insan üstü seslerle böğürüyo. Çok pis tırmış haldeyiz. Çaresiz bekliyoruz ama neyi beklediğimizi bile bilmiyoruz. Derken...

-Taaaaannnn!" 

Olduğumuz yerde hopladık. Apartmanın demir kapısının duvara çarpma sesiydi bu. Hemen ardından bi gürültü koptu, sonra çığlık sustu. Peşinden yan komşumuzun kocasının sesini duyduk. Herşey çok hızlı ama çok yavaş gibiydi. Bacaklarımız titreye titreye merdivenden inmeye başladık, bi yandan da:

-Zehraaaaa!!! Özcaaannn!!!

Komşu Özcan'dan ses geldi:

-Gelin gelin. Bişey yok. 

Nihayet zemin kata ulaştık. Özcan apartmandan çıkıyordu, Zehra'yı ise perişan halde daire kapısını açmış, içeri adım atmaya çalışırken bulduk. Özcan bizi görünce:

-Kızin akli çıkmış. Alin oni içeriye da bi su içirın. Ben kovdum oni, bi taa gelmez.

Dedi ve gitti. Ne gelmez? Neyi kovdu? Aklımda deli sorular. Tabi ses etmedim. Hemen Zehra'nın arkasından dairesine adım attık. -Zehra, ne oldu? demeye kalmadan kız önümüzde yere yığıldı. Bet beniz gitmiş. Dudaklarından kan çekilmiş. Yüzü kireç gibi. Elleri deli gibi titriyo. Yüzünde ,süzülürken dudağına takılıp kalmış göz yaşı. Kollarından girip odaya taşıdık. Hemen su dayadık ağzına.  Meraktan gebersekte kendine gelmesi için sabrettik. Epey zaman sonra kendine gelip bize saydırmaya başladı:

-Bi de arkadaş olacaksınız! O kadar yırtındım, niye inmiyonuz? Ha bu gada mı kıymetim yoğidii? Yazıklar olsun sizeeee! Pislukler sizi heeee!!

-Kızım, valla biz de çok korktuk. Ne olduğunu anlayamadık ki? Çok pis bağırıyoodun. Olmiyan aklimizi çikardın. Ne oldi? Allauuni seversan. Bi de daaa... Eliyruk meraktan...

Bizi biraz daha kalayladıktan sonra nihayet anlatmaya başladı:

-Senden çiktım,  merdivenlerden iniyrım. Nerdeyse bitti, son iki basamak galmiş. Ula yumuşak bi şeyin üstüne bastim. Basar basmaz ayağım gaydı tabi. Düştum. Kıç üstü o yumuşak şeyin üstüne oturdum. Iııyyyşşşş.... (burada kasılıp titriyor) Kalkmaya yeltendim bi yandan, bi yandan da Allah Allah diyrım içimden, kim koydu bu halıyi?. Oturduğum yerden kalkayım diye yasladım ellerimi üstüne. Oooyyyyyyy.... (Dişlerini sıkarak yine kasılıp titriyor) Allahum aklim çıkti...  Sicak, nefes alan kocaman tüylü tüylü bişey. Ödüm bokuma karişti. O andan sonra koptum ben zatee....

Anlattıklarını dinlerken tüylerimiz diken diken oluyo:

-E neymiş ki o? Bismillah... (Aslında anlıyorum köpek olduğunu ama korkumdan diyemiyorum. Zehra gündüz vakti yürüdüğü yolda kedi köpek görse, korkusundan yolunu değiştirecek derecede fobili.)

-Ula köpek köpekkkk.... Ama ben bilmiyrım ki köpek olduğuni. Karanlıkta hiç bi şey göremedim. Fırladım kalktım. Salak gibi sokağa kaçacağıma lambayı yakmaya koştum ama korkudan lambanın yerini bulamadım. Bi de ben orda deli gibi lambanın düğmesini ararken gel sen, bacaklarımın arasında dolanmaya başla. Zifiri karanlik. Göz gözü görmeeyy... Uyyy.... Allahum aklıma geldikçe bişey oluyy bana. 

-Eeeeeee?

-Ne eeeee!!! Bi de soraysın. Gerizekalı bacaklarımın arasında sekiz çiziyo. Kıllı, kocaman bişey işteee. Delirdim. Lambayı nasıl yaktım hatırlamayrım. Anaaaamm. Bi baktım sarı bi köpek. Dilini sallamış bağa bakayy. Sonrası yok bende... Yemin ederim eliyrım sandım yaaa...

Diyemedim ben o köpeğin bir aydır bizim apartmanı mesken tuttuğunu. Diyeydim muhtemelen beni çiğ çiğ yerdi. Ben ne kadar hayvanları seviyorsam, o da o kadar çok korkuyordu. 

İşin kötüsü bu köpek hadisesinden bir hafta sonra da onun mutfak lambası patladı. Yine bendeydi ve eve bi şeyler almaya indiğinde duyduğumuz çığlıkla bu kez oyalanmadan indik aşağıya. Bi kedi gel sen, onun karanlık mutfağına gir... Zehra içeri girip, fosforlu iki gözün kendine dikili olduğunu farket... Kedi çekyatın üstünde olduğundan bi de havada gibi görün bunun gözüne... Kız bir hafta arayla yaşadığı travmalar yüzünden aylarca kendine gelemedi... 

Siz siz olun, sürekli karşılaşacağınız şeyleri kendinize fobi edinmeyin. Sonra demedi demeyin....

YASAL UYARI: YAYINLADIĞIM TÜM HİKAYELER BECERİKLİ KADIN'IN -HATİCE ÖZTÜRK- NOTER ONAYLI ÇALIŞMASIDIR. BÖLÜMLERİN HERHANGİ BİR YERDE İZİNSİZ YAYINLANMASI, KOPYALANMASI, DAĞITILMASI, PAYLAŞILMASI VB DURUMLARDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR.

LİNK PAYLAŞIMI YAPABİLİRSİNİZ. LİNK PAYLAŞIMLARINDA HERHANGİ BİR YASAL SORUN YOKTUR.

2 yorum

  1. HürPostNisan 30, 2020

    Yazık ya güzelim yiyecekler çay heder oldu gibi :) Bu kadar sıkıntı olan bir lambayı değiştirilmeli bence becerikli bir arkadaşımız var hatice hanım o halleder neyse ki köpek ısırmamış ellememiş gelmiş geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınNisan 30, 2020

      😅 aslında Becerikli Kadın'ı becerikli yapan bu hikayeler. Baktım kimse ilgilenmiyo, işe elektrik arızalarıyla başladım. Sonrası malum... Köpek inanılmaz uysal bi köpekti. Ve biz o köpekle sık sık karşılaşıyorduk. Her seferinde başını okşayıp geçiyordum. Meğer koca apartmanda benden başka gören yokmuş... Ne bileyim ben işlerin bu noktaya geleceğini. Zehra adına empati yaptığımda... Cidden çok korkutucu bi olay bu. Ama tabi bu bizim gülmemize engel değil 😅 Gecenin sonunda o çay içildi, kekler börekler yenildi... Mutlu sona bağladık olayı 😂

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.