HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

POŞETTEN GELİNCİK ÇİÇEĞİ YAPIMI-VİDEOLU ANLATIM

Selam arkadaşlar. Biliyorum, tembel bi bloger olup çıktım. Çünkü sadece bi video paylaşıp yazı bile yazmıyorum. Yuh olsun bana. Böyle b...


Selam arkadaşlar. Biliyorum, tembel bi bloger olup çıktım. Çünkü sadece bi video paylaşıp yazı bile yazmıyorum. Yuh olsun bana. Böyle bloger olur mu hiç? 

Size de aşkolsun. Biriniz bile şuraya "İki satır bi şey yazaydın da okuyaydık" demediniz. Bi kere ben bu işin acemisiyim. İkincisi 7 kocalı Hürmüz'e döndüm. Hangi işe baksam şayırdım. Ama siz beni azıcık itseniz hey gidi hey... Neler neler döktürürüm şuraya bi bilseniz.

Şimdi gelelim bu günün konusuna. GELİNCİKler... Kırların narin, nazlı, utangaç çiçekleri. Narin oluşları yüzünden elimize almaya kıyamayız. Hemencecik dökülüverir yaprakları. Ama içimiz gider bi yandan. Kokusunun espirisi olmasada görüntüsüyle mest eder bizi. 

Benim içinse daha derin anlamı vardır bu güzelliğin. Çocukluğumdur gelincik. Ayağımda şippidik terliklerle tasasız koşuşturduğum gelincik dolu tarlaların kokusudur. Evcilik oynarken ellerimize yaktığımız kınanın rengini veren çiçektir o... Masumluğumuzdur hani değimi yerindeyse...

Geçenlerde papatya yapmıştım hani 👉 https://youtu.be/ADGkefA-X4o 👈. Evime baharı getiren, şu karantinalı günlerde gözümüzü gönlümüzü açan papatyalar... Sonra düşündüm ki, bu papatyalar kırlarda gelinciklerle yan yana olmalı. Böyle bi başlarına boyunları bükük kaldı. 

Başladım araştırmaya. Bir dünya gelincik yapımı paylaşılmış. Ama benim çocukluğumun gelincikleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan gelincikler. O doğal narinlikten çok uzaklar. Bu kadar yapay görünen gelincikler, benim  kokuyormu diye baktıracak kadar gerçek duran papatyalarımın arasına yakışmayacaktı. Bu durumda "Sıva kolları Hatce" dedim. "İş başa düştü"."Çalıştır saksıyı"

Baktım evde kırmızı yanarlı dönerli bi çöp poşetim var. -Yuppiiiii! Körün istediği bi göz Allah verdi iki göz. Beynimdeki çarklar başladı dönmeye. Ve olay o andan sonra çoook kolay gelişti. 

Nihayet bitirdiğimde dallarından tutup koparmaya kıyamadığım gelincikler kadar narin oldular. Böyle bi şeyi sırf kendimde tutarmıyım. Dedim bunu paylaşmalıyım. Herkes yapsın. Ruhlar şenlensin. Hemen hazır ettim videosunu. Ve de eğlenceli mi eğlenceli bir gelincik yapılış videosu hazırladım. Sanırım bu videoyu izleyen kırmızı poşet bulduğu gibi bundan yapacak. Bence yapmalı da zaten. Ver kocanın, çocuğunun eline,  onlar da yardım etsin. İmece usûlu bi dünya yapın. 

Sonra mı? Geçin karşısına özgürlüğü, çocukluğunuzu, zarifliği ruhunuzda yaşayın.

Hadi gelin, özene bezene yaptığım gelincikleri bir de sizinle birlikte yapalım 👇👇👇💐

-Bu videoyu paylaşın, paylaşın ki şu sıkıcı ve sıkıntılı günlerde ruhlarımız şenlensin 💖

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.