HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

KALP DESENLİ DOSTLUK BİLEKLİĞİ YAPILIŞI

Dostluk bilekliği, arkadaşlık bilekliği ya da başka isimlerde anılan şu tatliş bilekliklerden yaptım bu gün. Aslında çok zamandır aklımdaydı...


Dostluk bilekliği, arkadaşlık bilekliği ya da başka isimlerde anılan şu tatliş bilekliklerden yaptım bu gün. Aslında çok zamandır aklımdaydı. Oğlum yıllardır örer bunlardan. Ona terapi gibi geldiğini söyler. Bir dünya bileklik yapıp sevdiklerine hediye eder. Bana da hep "anne, her şeyi öğrendin, şunları yapmayı merak bile etmedin" diye hayıflanırdı. Nihayet merak ettiğim gün geldi ve başına geçtim. 

Aman ne zevkli bir uğraşmış bu böyle. Hemen iki tane birden ördüm taktım bileğime. Bu kalpli olanı da küçük kızım için yaptım. Bir mutlu oldu ki sormayın. 

Nasıl yapıldığına gelince; aslında bildiğiniz makrome düğümüyle yapılıyor. Ve hep aynı düğüm tekrar ediliyor. Arada yön değiştirmek gereksede göz korkutacak bir esprisi yok yani. Evdeki artık iplerle rahatlıkla yapabilirsiniz. Ama ne kadar ince ve poslanmayan ip kullanırsanız o kadar güzel duruyor. İnternette satış yapan sitelere baktım, epey de fiyatlara satılıyor bunlar. Yani evde oturduğum yerden para kazanayım diyenler içinde ideal bir iş olabilir.

Belki sizler de kendiniz için ya da satış amaçlı bu bilekliklerden örmek isteyebilirsiniz. Bunun için çok anlaşılır bir video hazırladım. Umarım hem izler hem de kendi bilekliklerinizi örersiniz. İyi seyirler...


 

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.