HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

A'DAN Z'YE YOUTUBER OLMAK!

  Selam arkadaşlar. Bu gün herkesin merak ettiği YouTube konusunu ele almak istedim. Sonuçta ben bir YouTuberım değil mi? Tecrübelerimin öze...

 


Selam arkadaşlar. Bu gün herkesin merak ettiği YouTube konusunu ele almak istedim. Sonuçta ben bir YouTuberım değil mi? Tecrübelerimin özellikle bu konuda bir şeyler yapmak isteyenlere yardımcı olacağını düşünüyorum.

Eğer "benim de bi kanalım olsa...", "offff, millet iki video çekiyo deli para kazanıyo, bende mi başlasam?", "kanal açmayı çok istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum." gibi sorular düşüyorsa aklınıza, o zaman hazır olun. Bunlar ve daha pek çoğunun cevabı geliyoooorrrrrrrrrr!

Arkadaşım, sen eğer YouTuber olmayı hayal ediyorsan önce kendine şunları sormalısın:

1- İnsanlara farklı ne verebilirim?

2- Paylaşabileceğim yeterli fikrim var mı?

3- Yüzüm, sesim ya da aktarmak istediklerim ilgi çekici mi?

4- Kanal açınca para kazanmak için gerekirse bir kaç yıl bekleyebilir miyim?

5- Her hafta düzenli olarak en az bir video paylaşabilecek zamanım ve enerjim var mı?

6- Bir yıl para kazanamasam bile bir muhasebeci tutup vergi kaydımı açtırmayı ve bunun için düzenli para harcamayı kaldıracak maddi gücüm var mı?

Bu sorulardan daha pek çok var ama öncelik bu soruların cevaplarında. Şimdi bunları birazcık açıp her birinin, YouTube macerasına atıldığın zaman etkilerinin neler olduğundan bahsedeyim.

1. sorunun cevabı bence en önemli yol gösterici... Farklı fikirler bulabilmek. Herkesin yaptığı, yapabileceği ama senin! farklı yorumlama kapasitenin olduğu bir alan bulabilecek misin? Yani özgün olabilecek misin?

    Özgün olmak kolay değildir. Özgün fikirler bulmak ise daha da zordur. Çünkü bizler hep birbirimizi kopyalarız. Özgünlük için birazcık çizginin dışında bir şeyler yakalayabilme yeteneğine sahip olmalısın. Bu yetenek sende varsa harika. Ama yoksa muhtemelen kanalın hayal ettiğin noktaların yanına bile yaklaşamaz. 

2. soruya verdiğin cevapta en az 1. sorunun cevabı kadar önemli. Çünkü hangi alanda içerik üretmek istiyorsan, kendini tekrar etmeden o alanda yüzlerce ve belki de binlerce içerik üretmeye hazır olmalısın. Diyelim ki haftada bir gün video paylaşmaya karar vererek işe başladın. Bu demektir ki bir ayda 4 farklı içerikte, 1 yılda 48 farklı içerikte video hazırlaman gerekiyor. 

    1 yıl için 48 içerik benden çıkar dediğini duyar gibiyim. Ama maalesef bomba gibi patlayacak fikirlerin yoksa haftada bir içerik üreterek para kazanmak için çok uzun zaman beklemen gerekir. Bu kastettiğim zaman, günler ya da haftalar değil. Belki bir yıl, belki de daha fazlası... 

    O zaman sayıyı haftada 2 videoya çıkaralım. Bu seferde ayda 8 farklı içerik konusu bulman gerekiyor. 3 videoya ne dersin? Süper olur ama içerik konusu katlandı.... En güzeli 5 video. Evet evet... 5 video süreci inanılmaz hızlandırır. Ama neredeyse bir yılda paylaşmayı düşündüğün fikirleri sadece bir ayda bitirirsin. Peki gerisi var mı sen de? 

    Varsa süper. Kolları sıva işe başla. Ama yoksa? O zaman durup düşünmelisin. Farklı fikirler bulma konusunda tıkanacağını hissediyorsan hiç başlama derim. Çünkü binlerce YouTuberın hazin sonunu hazırlayan bu oldu. Aylarca hatta belki de yıllarca emek verip hiç bir şey elde edemeden kanallarını terk ettiler. İçerik üretmeyi bıraktılar. Bunu iyi düşün. Sen de o kapasite var mı? Sanırım bu konuyu yeterince anlattım. Hadi geçelim diğer soruya.

3. sorunun cevabına gelince... "Abla ben artist olucam demedim" diyebilirsin. Ama işin aslı pek te farklı olmayacaksın. Neden mi? Çünkü sen artık kendi kanalını açan bir medya patronusun. Sadece patron değil, oyuncusu, senaristi, seslendirmeni, ışıkçısı, montajcısı, ecisiii... bücüsüüü... şucusuuuu.... 

    Kendini göstermeden yayınlayabileceğin içerikler varsa bakımlı biri olup olmadığının bir önemi yok. Ama kendin görüneceksen o zaman bakımlı görünmelisin. Daha doğrusu dış görünüşüne önem vermek zorundasın. Ben sadece sesimle var olucam, görüntüleri anlatıcam diyorsan eğer, sesin mıy mıy mıy çıkmayacak. Soğuk, robot gibi konuşmayacaksın. Sesinin  enerjisi videolarını seyrettirecek ya da tam tersine neden olacak. Hitabet önemli yani. 

    Ya sevimli ya da sevimsizsindir. Hangisi olduğunu bilmek zorundasın. (Sevimsizsen bunu kabul etmek çok zordur. Lütfen kendine karşı dürüst ol). 

    Ayrıca aktarmayı düşündüğün fikirlerin de izlenmeye değer mi? İlgi çeker mi? Kalabalık kitlelere hitap edecek kadar insanların önemsediği, izlemeye değer bulacağı fikirler mi? Bu soruların cevabını dürüst bir şekilde kendine ver. Yanıtın hayırsa o zaman yazının devamını okumana gerek yok. Ama hala evetlerle devam ediyorsan bir sonraki soruya geçip keyfini çıkar.

4. En çok merak edilen konu bu. Kanal açtığımda ne zaman para kazanmaya başlarım? Bu sorunun cevabı hiç bir zaman net değildir. YouTube'n kanalı para kazanmaya açmak için iki şartı var. 

    1- Kanalının en az 1000 abone tarafından takip ediliyor olması gerekiyor. Ki bunu sağlamak her zaman kolay olmuyor. 

    2- Kanalındaki videoların toplam 4000 saat izlenmiş olması gerekiyor. Ve bunların bir yıl içinde gerçekleşmiş olması gerekiyor. 

    Diyelim ki sen 1 yıl içinde her iki şartı da yerine getirmeyi başardın. Acayip heyecanlısın. Uğraştın, didindin, sabrettin ve nihayet meyvesini almaya başlayacaksın. Heeeyyy sakin ol! O iş öyle olmuyor canım. Daha YouTuben senin kanalını inceleyip bi karara varması lazım. Haa bu inceleme bazen 2 haftayı bulur bazen 2 yılı... Hiç bilemezsin. Şanslıysan kısa zamanda yanıtı gelir. Tabi kanalına onay verirse. Gerçi absürt şeyler yapmadıkça, YouTube kurallarına aykırı şeyler paylaşmadıkça onay gelecektir ama ne zaman geleceğini önceden bilmek mümkün değil. 

    Senin kanal onayın geldi. Süpeeerr! Artık para kazanacaksın! Amiyane bi tabir var, şu an yazmamak için kendimi zor tutuyorum. Siz anladınız onu. Maalesef, o dediğin hemen olmuyor. Videolarına tek tek reklam ayarları yapmaya başlayacaksın. Önceki videoların da dahil. Yaptın ayarları, artık videolarında reklamlar görünmeye başladı. Ama henüz senin izlemelerin, abone sayın, yorumların ve beğenilerin o kadar düşük ki... 

    Muhtemelen ilk ay kontrol panelinde yaklaşık 60-100 lira arası bi para görürsün. Şanslıysan 2. ay kazancın YouTube'n (daha doğrusu Googleın) para yatırma alt sınırına ulaşır ve hesabına 250 tl civarında para yatışı olur. Değilsen alt para sınırına ulaşana kadar para içeride birikmeye devam eder. Normal bir YouTube kanalının büyüme hızıyla ilerliyorsan, kanalın reklamlara açıldıktan sonraki ilk bir yıl kazanç toplamın 1.500-3000 lira civarında olur. Eğer izlemelerin, kanalının büyüme hızı, yorumlar vs düşük olursa o zaman çok daha azına razı olacaksın demektir. Haa, belli mi olur, Allah yürü ya kulum der ve videoların patlar gider. O zaman yıllık kazancın çok daha fazlası olur. Ama ilk yıl çok bi şey hayal etme derim ben.





5. sorunun cevabına geldiiiikkkk... Vatana millete hayırlı olsun. Sen baya baya ciddisin bu konuda. 

    Her hafta bir kaç video hazırlayıp paylaşmayı göze alıyor musun? "Video dediğin nedir abiii, küpeeen ossun senin" mi diyosun? O iş öyle değil kuzuuu... O iş çok başkaaaa..

   Biiiiir, tripotun var mı? İkiiii, iyi bir kameran ya da iyi çekim yapan bi cep telefonun var mı? Üüüüç softboxı hazır ettin mi? Döööört iyi bir montaj programı edindin mi? Beeeeş montaj dan anlar mısın? Hadi daha önce hiç deneyimlemedin diyelim. Bu tarz şeyleri kolay öğrenebilir misin? O kapasiteye sahip misin? 

    Ben kendin yap videoları çekiyorum. O yüzden olayı kısaca kendi tecrübeme göre özetleyeyim. Sen kendin için düşündüğün mecraada, benim dediklerimi hayal et.

     Öncelikle çekim alanı temiz olmak zorunda. Sonra ellerim görüneceği için bakımlı olması şart. Sonra malzemeleri hazırlamaya başlarım. Önceden planlamak zorundayım. Öyle kafama göre iş yapamam. 

    Genelde sabah başlarım çekimlere. Tripotun boyu yüksek olduğu için hemen yan tarafında sürekli sağa sola çektiğim küçük bir merdivenim var. Ingır mıngır her saniye o merdivene çıkıp, masaya koyduğum şeylerin net ve düzgün görünüp görünmediğini kameradan kontrol ederim. Baktım bi yerde çok gölge var, hemen merdivenden inip ışığın yönünü ayarlarım. Bunu bir kaç kez yapmam gerekebilir. 

    Sonra her ne iş yapıyorsam çekime başlarım ama bir yandan ellerim çalışırken bir yandan da o sahneyi hızlandırarak mı montajlayacağımı, zumlayıp zumlamayacağımı, o sahnede kendi sesimi mi yoksa müzik mi kullanacağımı düşünüyorumdur. Düşünmeden yaparsam montajlarken çok fazla zaman harcamam gerekir. Bunu göze alamam. Zaman her şey...

     O sahneyi çektim. Ama çekerken bi hata yaptım. Tüüüüh. Gitti bütün sahne. E malzemeyi de kullandım. Ne olacak şimdi. Hadi sök, temizle, yeni baştan tekrar çek. Ama doğrusunu...

     Tek bir video için bazen 2 saat çekim yapmam gerekir. 2 saat çekim demek tüm gün demek. Yani 2 saatte 2 saatlik çekim yapamazsın. O merdivene en az 50 kere iner çıkarım. 

    Diyelim ki çektim. Bütün sahneler artık kayıt altında. Sırada montaj var. Önce fotoğrafları editlemeliyim. Bu iş en az 10-15 dakika sürer. Sonra montaj programına yüklerim ne varsa. Offff, 10 dakikalık video için 2 saatlik görüntü. Çoğu önemli. İzleyenler neyi nasıl yaptığımı anlayabilmeli ki izlenmeye değer olsun değil mi? 120 dakikayı bi şekilde kese-biçe, hızlandıra-yavaşlata 10-12 dakika arasına indirmem lazım. Çünkü YouTube en çok bu süre aralığındaki videoları önerilere çıkarıyor. 

   Montaj işi en az 1.5 saatimi aldı. Bazen 3-4 saati bile bulabiliyor. Montaj bitti çok şükür. Artık uygun müzik yerleştirmeye (telifsiz olması şart) sıra geldi. Her görüntüye de her müzik uymaz. Onu dene -yok bu olmadı- dur şunu dene -yaaa, çok gürültülü- bu güzeldi dur bi de bunu dene -eh işte-... Tabi öncesinde bir milyon tane telifsiz müzik bulup, kendi konseptime uygun olanları tarayıp indirip, sonra telefonuma yükleyip hazırlığımı yapmışımdır.

    Müziği de hallettim. Nihayet sıra seslendirmeye geldi. Camı kapatmalıyım, karşıdaki köpeğin ve horozun sesi gelmesin. Kapıyı da kapatmam lazım ki ev halkının sesi duyulmasın. Yaz günü sıcaktan boğuluyorum ama olsun. Buna değer. Seslendirmeye başladım artık. Ama pat kapı açıldı. Eşim bişey soruyor. Tüm ses çöpe gitti. Cevapla birlikte epey de homurdanıyorum. Ardından tekrar başlıyorum. Parça parça. Her anlatmam gereken yerde, tekrar tekrar. En doğru sesi en doğru görüntüyle eşleşecek hızda vererek denk düşürmem şart. O kadar yorgunum ki nefesim yetmiyor bazen. Ama bitirmem lazım. Kanalımın düşmemesi için bu videoyu yarın akşam paylaşmak zorundayım.

    Artık videom hazır. Sıra yüklemeye geldi. O arada telefonum hep gece modundaydı. Arayan, mesaj atanlar vs... İmkansız bakamam. Bakarsam yükleme durur. İşim bölünür. Sil baştan bi daha başlarım. O yüzden herşeyi arka plana atmak zorundayım. Ve artık bitmiş videom telefonumda albüme yüklendi. Tabi telefonumun hafıza kartının yüksek olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum. Artık bunu kanalıma yükleyebilirim. Ben önce pc ye aktarıp sonra kanala yükleyenlerdenim. Çünkü telefonumla bi de kanala yüklemeyi göze alamıyorum. O kadar ısınıyor ki patlayacağından korkuyorum. 

    Telefondaki videoyu ve video görselini pc ye attım. Oleeeyy. Sıcak sıcak, yeni çıktı fırından! Artık kanalıma yükleyebilirim. 

    YouTubea girdim. Siz bilmezsiniz, arka planda kontrol panelim var benim. Oradan videoyu yüklemeye başladım. Internet hızınız düşükse saatleri bulur, mutlaka yüksek hızda internet kullanmalısınız ki en azından yarım saatte yüklensin. Yüklenirken ben bi yandan ayarlarını yaparım.

    Başlık koymak lazım ama ne desem. Direk videonun içeriğini yazsam izlenmesi düşük olabiliyor. Oysa belki de 2-3 gündür bu video için çalışıyorum. Gecenin 4 ünde yatıp sabahın köründe kalkmışım. Başlık önemli, bu kadar emeğimi çöpe atamam. Hah tamam aklıma bi şey geldi. Yazıyorum...

    Sırada açıklama bölümü var. Orası önemli. Mutlaka bir şeyler yazmak lazım. Bi de etiketlemeler var ki onu araştırmadan yapmak her şeyi mahvedebilir. Doğru anahtar kelimeleri bulabilmek için elli tane deneme yapıp, kontrolünü yaptıktan sonra onları da hallediyorum. Sonra planlama aşaması, hangi gün hangi saat... Neyse bu da bitti. Videom bu sırada yüklendi çok şükür. Ama işlemesi var. İşlenme süresi belli olmaz. Onu beklemem lazım. Çünkü sonrasında tekrar bi dünya ayar yapmam gerekiyor. 

    Vallahi yazarken içim şişti. Kendimi tebrik ettim. Bu kadar şeyi her gün ama her gün tekrar tekrar yapıyorum. Taaaaam 3 yıldır. Aralıksız. Tam gün çalışarak. Günlük çalışma saatim en az 18 saat. Ne için? Para kazanmak için. Gerçi benim daha önemli amaçlarım da vardı ve bunları da gerçekleştiriyorum ama buradan gelen parayla evimiz geçiniyor. Bir yardımcım bile yok. Tek başıma hepsinin altından kalkmak zorundayım. Muhtemelen sen de benim gibi tek tabanca çalışacaksın.

    Gözünü korkuttum değil mi? Korksun zaten. Profesyonel bir iş YouTuberlık. Bi heves kalkışılacak bir iş değil bu iş. Gerçekten sabırla, ilmek ilmek işleyerek iyi bir YouTuber olabilirsiniz. 

    Bu arada video paylaşıldı... İlk saat çok önemli. Bütün sosyal medya hesaplarında link ya da kısa video versiyonunu paylaşmalısın. Ayrıca gelen yorumlara cevap vermelisin. Aslında ben en çok yorumlara cevap vermeyi seviyorum. Çünkü o zaman kocaman bir aileymişiz gibi hissediyorum. Ama maalesef bir sonraki video için çalışmaya başlamam da lazım. Yetişebildiğim kadarına yetişmeye çalışıyorum, sonra tekrar merdiven, tripot, yeni malzemeler, ışık, yeni fikir....

    İşte YouTuberlık bu arkadaşlar. İnanılmaz güzel bir mecra. Ben bütün zorluklarına rağmen çok severek yapıyorum anlattığım tüm bu işleri. Çok yoruluyorum. Tatilim yok, sağlığım bozulsa da ara veremem. Çünkü istikrar önemli. İstikrarı bozarsanız kanalınız bir anda düşüşe geçer. Daha yazılacak çok şey var da bu maddeyi de burada bitireyim. Kabus gibi çökmeyeyim üzerine 😅

6. maddeye cevabın evetse hiç uzatmadan ben konuyu yüzeysel anlatıvereyim. Kanal açtın ve reklamlara kanalın açıldı. Direk muhasebeciye koş. Gidip vergi kaydını açtır. Gerçi o işleri muhasebeciler yapıyor artık. Açılış masrafları vs... Buna hazırlıklı ol. Cebinde paran olmalı. 

    İlk para yatışında ilk vergini ödeyeceksin. 250 TL nin damga vergisi, gelir vergisi vs. Ama sana para ne zaman yatacak belli değil. Muhasebeciye her ay 200 lira ödemen lazım. Başka şeyler de çıkıyor elbet. Yani ilk yılı muhtemelen zararla kapatacaksın. Hele de kanalın tutmazsa eyvahlar olsun, o zaman daha fena. Tutarsa ama... O zaman kim tutar seni, git gidebildiğin yere kadar. 

   Canlar, işte YouTuber olmak bu. Telefonlardan ya da pc den izlerken arkasında bu kadar emeğin yattığını bilmeden izliyoruz. Bu yazımı sonuna kadar okuduysan artık biliyorsun. Belki ben hepsinin altından kalkarım deyip kollarını sıvadın, belki de yok yavvv ben uğraşamam bu kadar şeyle deyip vazgeçtin. Ama artık biliyorsun. İzlediğin video için, onu hazırlayan YouTuber ya tutarsa deyip o kadar emek verdi. Tutmadığında belki de ayda 50 lira bile kazandırmayacak bir emek ziyanını göze alarak. O yüzden izlediğiniz her videoya en azından verilen emek için bi beğeni atsanız ne hoş olur. Belki benim yazımla gaza gelip artık yorum da yazmaya başlarsınız. Belki de çok sevdiğiniz videoları kendi sosyal medya sayfalarınızda paylaşırsınız. Hepsi verilen emeğe destektir. En azından artık bunu biliyorsunuz. 

   Kafanızı fena şişirdim farkındayım. Dost acı söyler demişler ya hani, ben de bu gün birazcık işin doğrusunu dosdoğru söyleyerek acıttım sizi biliyorum. Yine de merak ettiklerinizi sormanızı, fikirlerinizi yazmanızı bekliyorum. Sağlıcakla ve esen kalın. Hoşça kalın...


YASAL UYARIBLOĞUMDAKİ TÜM HİKAYELER VE YAZILAR BECERİKLİ KADIN'IN -HATİCE ÖZTÜRK- NOTER ONAYLI ÇALIŞMASIDIR.  HERHANGİ BİR YERDE İZİNSİZ YAYINLANMALARI, KOPYALANMALARI, DAĞITILMALARI, PAYLAŞILMALARI VB DURUMLARDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR.

13 yorum

  1. Her işte olduğu gibi cesaret etmenin ve azimli olmanın önemli oldugunu dusunuyorum bu yolda. Uzaktan hersey kolay ve güzel gelir herkesin üreten olmayacagı bir gercek, geriye kalanımıza da izlemek,ogrenmek,keyif almak düşer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınMart 12, 2021

      Ne güzel bir tespit ve aktarım bu. Düşüncenize sağlık, çok teşekkür ederim.

      Sil
  • kartopuMart 13, 2021

    Allah kolaylık versin. Zor iş. Yardımcınız olmalı. Yanı tüm bunların hepsi bayağı zahmetli. Doğrusu tek başına zor. Bende merak ediyordum. Nasıl diye. Sorularıma cevap aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınMart 13, 2021

      Çok teşeakkür ederim canım. Maalesef yardımcım yok. Bir çok youtuberın ailesi yardımcı oluyor, bende bu da yok. Ama çok severek yapıyorum. Merak ettiklerinizi karşılayabildiysem ne mutlu bana. Tekrar teşekkür ederim.

      Sil
  • fugudesignMart 13, 2021

    Tam olarak anlayacağımız şekilde anlatmışsın ablacım. Bu iş tam olarak oğlak burcunun işi. Azim, çalışkanlık, istikrar. Bazen ben de hevesleniyorum sonra da diyorum ki"sen önce yaptıklarının fotoğrafını çekip paylaş, videoların geride kalsın��" Vel hasıl elini değdirdiğin herşey ışıldıyor. Eline,emeğine güzel yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınMart 13, 2021

      Canım benim, sen de harika şeyler yapıyorsun. Yazım sana fikir edinmen konusunda yardımcı olduysa ne mutlu bana. Burada yazdığın için ayrıca teşekkür ederim balım.

      Sil
  • Hobi craftMart 13, 2021

    Hepsini yapmayı bende tek başıma öğrendim Hatice hanım. Çokta masraf yaptım. (kendi bütçeme göre çok��)
    İçerik üretmekte beni yormuyor fakat beklentim yüksek ve sabrım az sanırım. Psikolojik olarak epey çöktüm. Elimdeki malzemeler bitene kadar devam edeyim,sonrası Allah kerim diyorum artık.��
    Bu arada telefonum hafızası 16 gb. Ne çileler çekiyorum bilemezsiniz.��
    Sanırım videodan çok çile çekiyorum bu telefonla..����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınMart 13, 2021

      Canım benim, ne güzel içerikler üretiyorsun. Oysa arka planda ne çileler çekiyorsun değil mi? Bir YouTuber olarak yazdıklarımda abartı varmı? Yazarsan çok sevinirim balım. Telefon konusunda ben de çok sıkıntılıyım. Bi gün gerçekten elimde patlayacak diye korkuyorum.

      Sil
  • UnknownMart 13, 2021

    Derinnnn bir iç çekeyim surada oönuyo da olmuyor anlattıklarının her cümlesi birebir o kadar haklısınız ki

    YanıtlaSil
  • Hobi craftMart 13, 2021

    Yazdıklarınızın fazlası var eksiği yok. Gerçekten çok meşakkatli bir işmiş bu.
    Abone kazanmak ta ayrı dert. Her türlü yorucu..

    Hatice hanım bu arada sanırım kanalım spam almış.
    Facebookta gruplarda çok link paylaşımı yaptığım için olabilir diye düşünüyorum.

    Son videomda izlenm ve youtube önermeleri yarıya düştü.

    İnanın artık ne yapacağımı şaşırdım.
    Rabbim affetsin,baya bir isyanlardayım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerikli KadınMart 14, 2021

      Bi tanem benim, youtubeın algoritması gereği şu anda yarıya düşmüştür izlemelerin. Bunu yılda en az 3 kez yaşarız. Her kanal yaşıyor maalesef. Taştan altın yapıp paylaşsan yine de izlenmiyor. Martın 2. yarısında izlemeler artmaya başlayacak. Sabırlı olmak lazım. 2 aydır süründürüyor, şu haftayı da bi atlatsak inşallah, sonrası yine yükselişe geçecektir.

      Sil
    2. Hobi craftMart 14, 2021

      Umuyorum öyle olur..
      Bu kanalı açmadan önce ne kadar dingin bir ruh hâlim vardı.
      Azıcık aşım ağrısız başım :)

      Ama bazı kötü karekterli insanlardan sebep evden çıkmadan kimseyle muhatap olmadan paramı kazanayım dedim ve şimdi kendimle savaşıyorum. :\

      Buraya 10 tane kahkaha emojisi eklediğimi var sayın.. ;) :)

      Sil
    3. Becerikli KadınMart 14, 2021

      Aynı kahkahaları benim de attığımı var sayıver kuzum :):):) Sanırım aynı yollardan geçiyoruz...

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa