HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

KAĞIT HASIRDAN KOLAY SEPET YAPIMI-VİDEOLU ANLATIM

                 KAĞIT HASIRDAN KOLAY SEPET YAPIMI-VİDEOLU ANLATIM                                                             Merhaba se...

                 KAĞIT HASIRDAN KOLAY SEPET YAPIMI-VİDEOLU ANLATIM
                                                     

     


Merhaba sepet severler...

Ben Denizli'de doğdum, büyüdüm. Orada pazarlar kurulurdu ve meyve, sebzeler kasalarda değil sepetlerde satılırdı. Daha küçükken o sepetlere hayran olurdum.

Kimi ağaç dallarıyla yapılmış, kimi sazlarla... İrili ufaklı sepetler...

Onların nasıl yapıldığı benim için tam bir muammaydı. Sanki sadece sihirli elleri olan insanlar yapabilirdiler onları. Sert dalların nasıl olup ta çuval gibi şekil bulduğunu bir türlü anlayamazdım.

Her yıl bir kaç kez Aydın'a teyzemlere, dayımlara giderdik. Oraları bilenler bilirler. Yol kenarlarında hafif küçük sepetlere incir doldururlar ve sepetlerle birlikte satılır lokum gibi incirler.

Ve her seferinde tuttururdum -incir istiyom ben, canım incir çekti- diye... İşin aslı inciri çok sevsem de asıl niyetim sepetlerini almaktı. Küçük bir çocuğun bu sepet sevdası nereden geldi bilinmez. Gerçi o küçük çocuğun sevdası her türlü el sanatına ve zanaatına karşı vardı ya... O da başka bi durum.

Yıllar yıllar sonra kağıttan sepet yapılabildiğini öğrendim. Daha durur muyum, hemen kolları sıvayıp ilk sepetimi ördüm. Ve o küçük çocuğun kalbindeki sevdanın hala orada olduğunu fark ettim. 

Sepet örmek için akla gelebilecek -ve hatta hiç gelmeyecek- her materyali denemişimdir. En son yassı craft ipi buldum. Ve onunla şu üstteki gördüğünüz sepet dahil pek çok sepet ördüm. İnanılmaz tatlı bir malzeme. Esnek, ön hazırlığı kolay ve çok zevkli çalışılıyor. Gerçek rattan malzemelere göre çok çok daha ucuz. Ayrıca sonuç her zaman mükemmel oluyor.
                        
Türkiye'de bu malzemeyi bulmak zor. Ben instagramda satış yapan rattan_bambu_toptan sayfasından aldım. Bunu özellikle yazdım, çünkü aradığınızda bulamayacağınızı biliyorum. Yani reklam değil, ben de parasını ödeyerek alıyorum. Sadece size yardımcı olmak istiyorum.

Yurt dışında yaşayanlar uluslararası alışveriş sitelerinde bulabilirler. 

Sıra geldi sepetin nasıl örüleceğine. Bunu hemen aşağıdaki videomda tüm ayrıntılarıyla ve net anlaşılır biçimde bulabilirsiniz. Ayrıntıları takip etmek için video altyazılarını açmayı unutmayın lütfen. Bir başka projemde görüşmek dileğiyle. Hepinizi seviyorum, hoşça kalın...


                        

                                                 

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.