HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

PORSELEN HAMURUNDAN GÜL YAPIMI/ESNEK PORSELEN HAMURU TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

ESNEK YANİ PLASTİK PORSELEN HAMURU TARİFİ VE GÜL YAPIMI Selam arkadaşlar. Bu gün çok özel bir tarifle geldim. Başlıktan da anladığınız üz...

ESNEK YANİ PLASTİK PORSELEN HAMURU TARİFİ VE GÜL YAPIMI




Selam arkadaşlar. Bu gün çok özel bir tarifle geldim. Başlıktan da anladığınız üzere esnek yani plastik porselen hamuru tarifi.

Esnek-plastik porselen hamurunun diğer porselen hamurlarından farkı nedir derseniz, bu hamurla yaptığınız çiçekler ya da eşyalar kırılmazlar. Çünkü esnektirler. Şu resimde gördüğünüz gülleri gerçek gül yaprakları gibi toplayıp bıraktığınızda tekrar eski formuna dönerler.

Yapması zor mu diye düşünüyorsanız hemen sizi rahatlatayım. Soğuk porselen hamuru yapımından pek bir farkı yok. Elbette ölçüler değişiyor. Bir de içine sodyum aljinat denilen, özellikle gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılan ucuz bir malzeme ekleniyor. Bu malzemeyi ben hammaddeler.com dan almıştım. 100 gr aljinatla düzinelerce gül yapabilirsiniz. Hatta çok daha fazlasını...

Videomda bütün aşamaları ayrıntılı bir şekilde anlattım. Bu hamuru yaptıktan sonra ister çiçek yapın, ister biblo ister oyuncak bebekler. Ne yaparsanız yapın sonuç mükemmel olacaktır. Umarım keyifle izlersiniz.




               

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.