HİDE

Grid

GRID_STYLE
false
TRUE

blog

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

HABERLER

latest

PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ TARİFİ-VİDEOLU ANLATIM

Merhabalar. Bir zamanlar pastanemde müdavimi çok olan ay çöreği tarifimi paylaşmaya karar verdim. Bu tarifi hiç bir yerde bulamazsınız....


Merhabalar. Bir zamanlar pastanemde müdavimi çok olan ay çöreği tarifimi paylaşmaya karar verdim. Bu tarifi hiç bir yerde bulamazsınız. Çünkü sır gibi saklanır. O zaman, bu nefis çöreğin yapılışını uygulamalı videomda izlemeye hazırmısınız?




Kanalıma abone olup bildirimleri açarak yeni videolarımdan haberdar olabilirsiniz. 

Şu saatte bunu paylaşırken yine canım çekti. Çok nefistir, çoookkk....

PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ TARİFİ

İÇ MALZEMELERİ Artık kek, kurabiye, yaş pasta ya da hazır kek Tarçın Fındık, fıstık, kuru üzüm veya dilediğiniz kuru yemiş Kakao Süt Dilerseniz damla çikolata HAMUR MALZEMELERİ 6-7 su bardağı un 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 su bardağından 2 parmak eksik su 1 paket oda ısısında yumuşamış margarin ya da 250 gr tereyağı 2 yumurta-1 tanesinin sarısı ayrılacak 1 paket kuru maya ya da 20 gr yaş maya 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI ilk önce artık keklerimizi kurabiyelerimizi bir kaba alıp ufalayalım. Daha sonra süt hariç tüm malzeme eklenir. Bu malzemelerde özel bir ölçü yok. Elinizdeki kekin miktarına göre kendi damak zevkinize göre dilediğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. Hepsini karıştırıp azar azar süt ilave edin. Bir yandan da yoğurun. Kıvamı macun ya da çiğ köfte kıvamında olmalı. Elle sıktığınızda çiğ köfte gibi birbirini tutuyorsa süt eklemeyi kesin. Sulu olmamalı hamur. Gelelim ay çöreği hamurunu hazırlamaya. Önce yumuşacık olmaş margarini yoğurma kabına alalım. Üzerine bir yumurtanın tamamı, bir yumurtanın beyazını ekleyin. Sarısı üzerine sürülecek. Toz şeker, maya ve tuzu da ekleyip elinizle iyice mıncıklaya mıncaklaya karıştırın. Şeker eriyebildiği kadar erisin. Suyu ekleyip (ılık olmasına gerek yok) biraz daha mıncıklayın. Ve unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyip iyice yoğurun. Hamur ne çok cıvık ne de çok sert olmalı. İyice özleşene kadar yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere bölün. Her birini az unla küçük daireler halinde açın. Ortalarına İzmir köfte şeklinde elinizde sıktığınız iç harcını koyun. Rulo yaparak kapatın ve elinizle uç kısımları ince orda kısmı tombul olacak şekilde yuvarlayın. Daha sonra iki ucunu bi araya getirip tepsiye dizin. Tepsinin yağlanmasına gerek yok. Bu hamur tepsiye yapışmaz. Yumurta sarısını sürüp dilerseniz üzerlerini çatalla çizin. Süslemek için susam, çörek otu, fındık vs serpebilirsiniz. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana dek pişirin. Pişince fırından çıkarıp afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederim.